Örömhír

Ma voltam a haematológián vérvételen, ott mondták, hogy megjött a csontvelőbiopszia eredményem, nem romlott az 5 hónappal ezelőttihez képest. Ez NAGYON- NAGYON JÓ HÍR! Ez azt jelenti, hogy egy ideig még nem kell elkezdeni a kemoterápiás kezelést. IDŐT KAPTAM!!!!! Ezzel nekem már meg is van a karácsonyi ajándékom....

http://www.youtube.com/watch?v=pwp1CH5R-w4

A hétvége

Szombaton délelőtt a lányomat vittem a barátnőjéhez Borjádra, így összekötöttem a kellemeset a hasznossal, és meglátogattam a "nagymamámat". Reggel sütöttem gyorsan sütit, még meleg volt amikor vittem. Amikor odaértem, és mentem felefele a dombon, alig tudtam visszafolytani a sírást, oda mindig jó megérkezni., és annyi minden kavargott bennem. Nagyon jót beszélgettünk. Jó két órát töltöttem el ott. Éppen hogy hazaértem, jött az unokatestvérem, Judit, aki ajándékot hozott nekem, ő és egy másik rokonom vásároltak nekem 5 doboz immunerősítőt. Nagyon meghatott engem ez az ajándék, és igen nagy segítség nekem, mert ez drága dolog, és legalább erre nem kell költenem. Tervezzük egy unokatestvér, igazából családi találkozó megtartását, szóba került, hogy lehet a két ünnep közöttre lenne megszervezve, ha mindenki ráérne. Nagyon-nagyon jó lenne! A délutánt hármasban töltöttük, Stefi mondta is, hogy milyen jó, hogy most egyedüli gyerek.. :D

Vasárnap sikerült "kinyírnom " magam. Elromlott az automata mosógépünk, ezért hagyományos mosógéppel kell mosnom. Egyszer írtam kb 6 hete, hogy kaptam egy felajánlást, hogy kapok egy mosógépet, ebből még nem lett semmi, de a remény hal meg utoljára. Elég nagy adag jött össze mosnivalóból a hétvégére. Mire végeztem, nem tudtam kiegyenesedni, fájt mindenem, a derekam, a hátam, a karom. Tehát a délutánt végigfeküdtem, és pihentem. Este a csajokkal játszottunk, a neten találtam egy olyan játékot, hogy papírra kell kérdéseket leírni, abból húz mindenki egyet sorban, és a résztvevőknek válaszolni kell rá. Pld: - Mi az 5 legjobb tulajdonságod? -Kinek a bőrébe bújnál bele egy napra ha tehetnéd? -Mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre? Nagyon jó beszélgetés kerekedett ebből, érdekes volt nagyon, és elgondolkodtató. (Urban- Eve blogján találtam ezt a játékot) http://www.urban-eve.hu/

Pénteken volt Szekszárdon Ismerős Arc koncert, tegnap Budapesten Tunyogi Péter emlékkoncert, sajnos mindegyikről lemaradtam. Nagyon jó lett volna pénteken énekelni, hogy:

Mennyit ér?: " Mikor nem látsz már színeket, fáradtan induló reggelen.Hidd el, hogy én is érzem, nekem te nem vagy idegen. Mikor nem látod már a célt, tán hited sem töretlen, húzódj csak félre, úgy gondold végig, mitől jó élni, s mitől nem...."

Barátom: " hónapok óta híredet se hallom, hiába ordítok, nem hallod már a hangom. Tán a hétköznapok fogságába estél, bár segíthetnék rajtad drága testvér"

Egyetlen: " miféle világ ez körülöttem, s hová lettek az álmaim? Nem maradt semmi te vagy talán az egyetlen........Egyre sötétebb van, persze lehet, h ez is csak véletlen... Kétféle ember létezik, az egyiket néven nevezik, a másik az aki tovább megy, úgy is, ha elveszik."

Nélküled: " Annyi mindent kéne még elmondanom, s ha nem teszem talán már nem is lesz rá alkalom, hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk, mint a régi jó barátok egyet mondunk, és egyet gondolunk... Bár a lényeget még nem értheted, amig nem éltél nehéz éveket, hogy történjen bármi, amig élünk, s meghalunk, mi egy vérből valók vagyunk!"

Retro Étterem

Amikor múlt héten a kórházban töltöttem az éjszakát, akkor szinte üres gyomorral kellett lefeküdnöm, mert nem készültem arra, hogy engem bentfognak a kórházba, meg  ment a huzavona este 10 ig, hogy hazajöhetek, vagy maradnom kell. Tehát feküdtem álmatlanul korgó gyomorral, és a retró étterem aznapi menüjéről ábrándoztam, ami ha jól emlékszem krémleves, és csirkemell volt. Aki ismer tudja rólam, hogy szeretek enni, értékelem a finom ételeket. Az evésnek is megadom a módját, élvezem az ízeket, ezért lassan eszek. Vicc: Volt hogy vendégeket vártunk este 7 re. 6-kor ültem a kádban, készülődve az estére, amikor a férjem megkérdezte tőlem, hogyha kiszáltam, akkor nekiállok enni? Mondom neki, hogy -Megőrültél??? Minek állnék neki enni, ha egyszer vendégeket várunk, egy óra múlva? Mire ő:- Azért hogy egyszerre fejezzük be az evést! :) Szoktak is vele ugratni a barátok is, hogy: -Tudjuk Szilvike lassan eszel... Én mondjuk sose értettem hogy miért falja valaki az ételt, abban mi a jó? Az meg szerintem egyenesen bűn, amikor pld valaki a Milka csokiba beleharap, összerágja, és lenyeli. Az "ilyen" minek eszik csokit??? :)

Szóval Retró Étterem: Ma láttam a facebookon, hogy van egy oldaluk, ahol minden megtalálható a helyről az ételekről stb. Érdemes megnézni. Nekem már az étlap olvasása közben összefutott a nyál a számban. A menüjük is nagyon jónak ígérkezik, én szeretném is kipróbálni egy vizsgálat alkalmával , amikor szekszárdon járok. Mivel elég sokan olvassák a blogom szeretném, ha más is olvasna róluk, és kedvet kapna hozzá, hogy kipróbálja az éttermet. Ígérem a saját tapasztalás után megírom az élményeimet! :))))

 

 

 

www.szekszardportal.hu

És ízelítő a kínálatból:

Leveseink:

Erdei gyümölcsleves
Tárkonyos szárnyasraguleves
Húsleves tésztával, vagy tojássárgájával
Orja leves
Temesvári sertésragu-leves
Vörösboros pincegulyás

Főételek:

Borókás áfonyás szarvasragu vörösborban párolva krumplifánkocskával
Gyümölcsös pácolt szarvas flambírozva grillezett gyümölcsökkel
Fogasfilé fokhagymásan, citrommal roquefort-os salátával
Barbeccue oldalas örödögmártással, póréhagymás krumplival
Konfitált bőrös sertéskaraj vörösboros-rumos lilakáposztával
Aszaltszilvával töltött, bacönbe tekert csirkemell narancsmártással
Mátrai borzacska fokhagymás tejföllel rizi-bizivel
Mandulás csirkemell hagymalekvárral
Fogasfilé citromfűmártással
Bazsalikomosan pácolt csirkemellcsíkok zöldbors mártással
Pácolt hátszín grill zöldséggel mustárosan
Pácolt hátszín grillezve friss salátával, joghurtos-kapros öntettel, olivabogyóval
Fokhagymásan, fűszeresen pácolt tarja roston, házi steak krumplival 
Fűszeresen pácolt bőrös sertéskaraj bazsalikomos erdei gombával

Desszertjeink:

Könnyű habos rízsfelfújt
Sárgabarack lekváros palacsinta
Áfonya lekváros palacsinta
Kakaós palacsinta
Túrókrémes palacsinta
Gesztenyés-meggyes palacsinta

Mögmondtam, hát mögmondtam!!! :)))


Fiam, és a család

Tegnap este nagy volt az öröm itthon, hogy laci végre hazatalált. Pihengetős esténk volt, nekem össze vissza kalapált a szívem, legalábbis úgy éreztem, megmértem a vérnyomásom, és 88/42 volt, ezzel megvan a saját egyéni rekordom szerintem. Tehát tvt néztünk, amikor kaptam egy sms a fiamtól, amit azóta már nagyon sokszor elolvastam: " Jajj Anyu! Olyan jó lenne már otthon lenni, el sem hiszed. 6 hét után tényleg úgy van, hogy ott sírsz, ahol senki se lát. Szeretlek nagyon. Azt mondják a szív nem tud fájni. Dehogynem!!! Mostanában egy pár dolog miatt éreztem már azt, hogy szétszakad a szívem, és tiszta kín ami elfog ilyenkor. Visszaírtam neki, hogy nekünk is hiányzik, és, hogy sokat emlegetjük, és szeretjük, és ha hazajön akkor majd azt sütök-főzök amit szeretne, meg majd hülyéskedünk nagyokat. De ha belegondolok, még négy hét, mire látjuk egymást... és nekünk itthon könnyebb, mert mi itt vagyunk egymásnak. Tényleg csak a család számít a legjobban , emberek jönnek -mennek  az életünkben, de a családi szeretet az örök, az sosem múlik el.

“A kötelék, mely igaz családot összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet s a benne lelt öröm.” (Richard Bach)

 

“A család azt jelenti, megosztjuk egymással a hibáinkat, a tökéletlenségeinket és az érzéseinket, miközben nem szűnünk meg szeretni egymást. De még ha szeretet árad belőlünk, akkor sem vagyunk mindig szeretetre méltók. Ha pedig nem vagyunk tökéletesek, lényeges, hogy meg tudjuk bocsátani önmagunknak és másoknak. Azután másnap reggel elölről kezdünk mindent. Olyan folyamat ez, mint a bimbó nyílása. Virágzás, virulás és virágba borulás. (Bernie Siegel)

Hétköznap

Ma tovább csinosítottam a lakást karácsonyi hangulatban. Téli álom illóolaj illata érződött a lakásban: fahéj, vanilia, szekfűszeg, narancs stb. :) Stefi ma megkapta a névnapi ajándékát előre ( hétfőn lesz) szőnyeget kapott a szobájába. A falszin erősen behatárolta a szőnyeg színét, mert a fal igazi "Dózsás" lila. Hajjrá UTE!!! A lányomon abból is látom, hogy tényleg beteg, mert 3. napja nem ült a géphez, és az ágyból sem nagyon kelt fel. De az a jó, hogy láza nincs. Délelőtt Judittal beszélgettem egy kicsit, sőt együtt választottunk szőnyeget, mert látta a fal színét, és így tudott segíteni a választásban. Azt mondta, hogy jó ilyen mosolygósnak látnia engem, persze, hogy mosolygok, ha egyszer olyanokat mond! Sajnos holnap nem megyünk úszni, mert Angi még nincs olyan jól, így kimarad a beszélgetés, nézelődés, amit csinálni szoktunk, míg a gyerekek úszkálnak. Majd legközelebb!

Hétvégén jön hozzám az unokatestvérem, egyszerűbben Tesvér,- ahogy gyerekkorunkban hívtuk egymást- ami bearanyozza a hétvégémet .

“A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.” (Anthony Robbins)

Ja! Hogy ne lenne jókedvem, amikor ma beszéltem a fiammal telefonon, és Laci is hazaérkezik végre!!!

Lányok és a betegség II.

Tegnap délután az ügyeleten megállapították, hogy Stefinek mandulagyulladása van. Kapott antibiotikumot. Igaz hogy a délutánt végigaludta, és lehet , hogy annak volt az eredménye, hogy ma reggel, fél 6-kor már minkét csaj fent volt, így persze én is.  Reggel Angit vittük suliba, Stefit vittem a Drnőhöz. Ő is azt mondta, hogy mandulagyulladás, és nagyon csúnya, hétfőn kell visszamennie, de anyuka ne kísérje el, és itthon is legyen külön szobában, és nagylány, ki tudja magát szolgálni, anyuka ne kapja el. Aha....  Stefikém a délelőtött végigaludta, én főztem neki a gyógyító húslevest, amiből délben evett is, bár azt mondta, hogy alig megy le a tészta a torkán. Délután a csajokkal mesét néztünk, forró kakaót ittunk. Hát lepődjön meg mindenki, de én ma már karácsonyi dalokat hallgattam, és bizony díszítettem is a lakást. Nem lehet elég korán ráhangolódni az ünnepre.... Azért is várom nagyon a karácsonyt, mert akkor tényleg együtt lesz a család, mert kicsi fiam akor jön haza Németországból. Nagyon rossz nélküle, sokat gondolok rá, és neki is honvágya van. A hétvégén mondtam neki, hogy töltöttkáposztát főzök, mondta is , hogy ne fájdítsam a szívét, mert így is honvágya van. Kérdezte a lányoktól, hogy mit hozzon nekik karácsonyra? Mindkét lány azt mondta:- semmit se kérek Bazsi, csak gyere haza! Régen volt már október 9......  Laci már a második napját, és éjszakáját tölti az autóban, és ez rossz nekünk, ő is hiányzik.

Ma megkaptam az orvostól a leszázalékolásomhoz szükséges papírt, kedden adom be a nyugdíjfolyósítóhoz. Ez még mindig olyan hihetetlen nekem... de ez van!

Tegnap találtam egy jó idézetet:

"Nincs a világon se jó, se rossz: a gondolkodás teszi azzá. Ha az egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan, a különbség én vagyok."


A lányok, és a betegség

Én nem tudom mi van nálunk, de amióta elkezdődött a suliszezon a lányok folyamatosan betegek. Stefi úgy kezdte az évet, hogy 2 nap után beteg lett, lázas volt. Angéla másodszor beteg, pont a születésnapján este lázasodott be, torokgyulladással kezdte, amit elmulasztott az antibiotikum, de lehúzódott a tüdejére. Újabb fajta antibiotikumot kapott abbból már a második dobozzal szedi, kapott Ambroxolt, Ventolin sprayt, ACC-t. Tegnap már elküldött minket a doktornő röntgenbe is, hogy hátha tüdőgyulladása van, azt mondta, lehet ott is fognak minket. Szerencsére kiderült, hogy "csak" hörgőgyulladása van. Ma visszavittem hozzá Angit a röntgenes papírral, írt újabb gyógyszert: Spiropentet. Holnap már mehet suliba. November 8-22-ig volt itthon, és még mindig nagyon köhög. Tanítás után délben elhozom, fel kell vinnem gőzölni, aztán itthon beveszi a gyógyszereit majd. Ma reggel a Stefi mondta, hogy nem érzi jól magát, én kértem, hogy mérje meg a lázát: 37.7 volt.  Elment suliba. 38 fokos lázzal jött haza, mondta, hogy fáj mindene, lefeküdt aludni. Nagyon furcsán vette a levegőt alvás közben. A láza felment 39.5-re. A lázcsillapító, és a zuhany sem segített, tovább emelkedett 39.7-re. Újabb lázcsillapító után most kezd lemenni,  39.1-nél tartunk. Tehát további mai programunk: irány Szekszárd ügyelet. Kérdem én, mi jön még????

Márai Sándor Idézet

“Vannak ilyen szédülés-szerű pillanatok az életben, mikor az ember tisztábban lát mindent, érzi erejét, a lehetőségeket, látja azt, amihez eddig gyáva volt, vagy gyönge. Ezek az élet változásainak pillanatai. Átmenet nélkül érkezik az ilyesmi, mint a halál vagy a megtérés.”

“Úgy látszik, az életben minden valamilyen láthatatlan óramű percmutatója szerint történik: egy pillanattal elébb sem lehet “dönteni”, csak amikor a dolgok és helyzetek önmaguktól döntenek… Az élet dönt, meglepően és gyönyörűen… s akkor minden olyan egyszerű és természetes.”

“De vannak pillanatok az életben, mikor megértjük, hogy a képtelen, a lehetetlen, a felfoghatatlan igazában a legközönségesebb és a legegyszerűbb. Egyszerre látjuk az élet szerkezetét: a süllyesztőben alakok tűnnek el, akikről azt hittük, jelentősek, a háttérből alakok lépnek elő, kikről nem tudtunk semmi biztosat, s egyszerre látjuk, hogy vártuk őket s ők is vártak, egész sorsukkal, a jelenés pillanatában.” (Márai Sándor: Az igazi)

Megható történetek

Múlt héten kaptam segítséget. Az immunerősítő amit szedek, az egy üveggel 2888 Ftba kerül, és nem elég egy hónapig, sőt ha úgy szedném ahogy mondták, akkor 3 üveg lenne a havi adag. És én kaptam három üveggel csak úgy ajándékba. Testvérem keresett meg egy hölgyet aki az egészségügyben dolgozik, ő is beszélt valakivel, így tőlük kaptam ezt. Nagyon- nagy segítség ez nekem. Facebookon írtam levelet neki, ott köszöntem meg.

Van egy ismerősöm akivel a facebookon tartjuk a kapcsolatot. Amikor kezdődött a betegségem, akkor ő általa keresett meg a Blikk újság, és írta rólam a cikket Boda Vera. Gergelyné Magyar Batrixnek hívják. Lehet hogy van akinek ismerős a név, a kisfia miatt, úgy hívták őt, hogy Magyar Lacika. Igen, sajnos múlt időben, szív transzplantációra várt, de nem volt donor. Ez a nő nagyon Ember!!!! A saját vesztesége, és fájdalma mellett csak teszi a jót. Létrehozták a fiukról elnevezett alapítványt, amely beteg gyerekeknek segít. Most a neten mint egy jótündér segít másoknak. Összehoz embereket, keresletet a kínálattal. Akinek kisruhák kellenek, azt összehozza azzal akinek van . Akinek a gyerekének játék kell, annak megszerzi. Ami valakinek lom, az másnak érték.

Amikor először olvastam az oldalán ezeket a cseréket, felajánlásokat, bizony összeszorult a szívem, mert nagyon meghatónak tartottam, és tényleg ne mondja senki, hogy a mai világban nincsenek jó emberek!

Nála találtam ezt a bejegyzést:

Kedves Bea!Megkerestelek üzenetben,hogy segítséget kérjek.Nem sokra rá már írtad is,hogy van aki segítsen...KÖSZÖNÖM!Egy másik alapítványt pár hete megkerestem a barátnőm sulyos beteg gyermeke miatt és Ő is kapott segítséget!Annyi jó embert ismertem meg...Ezáltal gazdagabb lettem!Igen!Nincs mit ennünk ma már csak vajas kenyeret de igenis gazdagnak érzem magam mert csupa jó ember vesz körül...Semmi tárgyi dolgom nincs amivel viszonozhatnám (kinött kisruhákat már tovább adtam,játékjaink nekünk sincsenek) de vagyok én...Egészséges vagyok,csontvelő donornak megfelelek.én csak ezt adhatom...Remélem segíthetek ezzel...

Utána, ez a nő megkeresett engem levélben, megkérdezte, hogyan lehetne donor, mert segíteni szeretne. Na ilyeneken lehet sírni!!!

„Amikor az Emberfia eljön dicsőségében, az összes angyalával, akkor leül dicsőséges trónjára. Akkor minden nemzet összegyűlik elé, és ő kettéválasztja őket, ahogyan egy pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat a jobb oldalára, a kecskéket pedig a bal oldalára állítja.

Ezután a király így szól majd a jobb oldalán állókhoz: Gyertek, Atyám áldottai! Örököljétek azt az királyságot, amit Isten a világ kezdete óta elkészített nektek!

Mert amikor éhes voltam, enni adtatok nekem. Amikor szomjas voltam, inni adtatok. Amikor idegen voltam, vendégül láttatok. Amikor nem volt ruhám, adtatok nekem. Amikor beteg voltam, gondoskodtatok rólam. Amikor börtönben voltam, meglátogattatok.

Erre így felelnek majd az igaz emberek: Uram, mikor volt az, amikor éhesnek láttunk téged és megetettünk téged? Mikor volt az, hogy szomjasnak láttunk téged, és inni adtunk neked? Mikor láttunk téged idegennek, és adtunk neked szállást? Mikor láttunk téged ruha nélkül, és adtunk neked ruhát? Mikor láttunk betegnek vagy börtönben, hogy elmehettünk volna hozzád?

Akkor a király így válaszol majd erre: Igazán mondom nektek: amikor megtettétek a legkisebb testvéreim egyikével, velem tettétek meg.”

(Máté evangéliuma 25:31-40)


Amikor "kiborul a bili"

Elég zűrösre sikerült a múlt hetem. Lányok betegsége, biopsia, kórház. Szobák festése, pakolás, felfordulás. Érzelmi zűrök. Torokfájás, rekedtség. Na ennek szombatra meg is lett az eredménye. A faluban hagyományörző disznóvágás volt, már reggel kezdődött a program, én csak olyan 1/2 11 körül értem oda. segíteni nem tudtam, mert sokan voltak, nem volt rám szükség, így csak ittam a finom forralt bort, és beszélgettem. Nagyon zavart, hogy nem volt hangom, erölködnöm kellett, hogy megértsenek, ez annyira kifárasztott, hogy amikor hazamentem 1/2 1-kor, mindjárt le is feküdtem. Mint egyszer írtam is nagyon nyügös vagyok ha délután lefekszek aludni, és felébredek. De ebben az esetben nem ez volt az ok, hanem úgy minden akkor jött ki rajtam. Férjem feltett egy kérdést nekem,- hogy mit mondtak a spanjaim, hány órára kell menni vacsorázni? Tudom hogy ültem az asztalnál, előttem a pohár tele tejeskávával, a következő pillanatban, a pohár már darabokban a földön volt, minden beborítva tejeskávéval, én pedig rekedt hangon rikácsoltam neki, hogy tele van a tököm az egésszel, egész héten nem pihentem egy percet sem, mindenki engem cseszeget, rohadt szar embernek érzem magam ez miatt, és elegem van mindenből. Ő feltakarított mindent, nem szólt egy szót sem. Nem ehhez van szokva tőlem..... Én takarítani kezdtem, pörögtem ezerrel, evett a méreg. Később megkérdezte, hogy akkor hánykor kezdődik a vacsora, hányra készüljünk? Mondtam neki, hogy nem kell készülni, mert én nem megyek sehova!!!! Később meggyőzött, hogy mégis menjünk el, anyuék is ott lesznek. Akkora lelkesedéssel mentem.... Persze a vacsora nagyon jó volt, minden jól sikerült, gratuláltam is a rendezvény kitalálójának a sikerhez. Apukámmal táncoltam egy kicsit, vagyis inkább csak lépkedtünk, és hamar meg is kértem, hogy ülljünk le mert fájt a combomban az izom. " idő állj meg egy pillanatra, s ti suhanó percek várjatok!" Már ezért megérte elmennem.  A bálban is beszélgettem emberekkel, kaptam két ölelést, ami igazán jólesett.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
HTML

 

 

 

                                    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_5C_44_Ly0U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>