Az én álmom, és vágyam nem olyan régen talán egy éve fogalmazódott meg bennem. Nem olyan nagy dolog, csak annyi hogy nagyon szeretnék egy kertet, ahol megteremne a családunknak szükséges zöldség, és állatokat szeretnék tartani.

Bár ez már egy "lefinomított" álom.

Ugye mindenki elképzelte már, hogy mit tenne, és venne, ha nyerne a lottón? Én is elképzeltem......

Én Kölesd után a Sárvizen túl jobbra, vagy balra vennék egy földet. Arra a földre építenék egy házat. Egyszinteset, körbe terasszal, kilógó tetővel. Lenne kukoricaföldem, konyhakertem, gyümölcsösöm, állataim. Minden olyan állatom lenne, amit be tudnék szerezni. Baromfi, disznó, bírka, kecske. Arra törekednék, hogy harmóniában éljek a természettel.

Eddig ezt úgy írtam, hogy én. Mert ez az én álmom, de ezt persze úgy értem, hogy MI. Én és a családom.

Együtt a gyerekekkel, Lacival.

Olyan érdekes, mert eddig erre nem éreztem késztetést ilyen dolgokra. Igen, az is igaz, hogy a betegség megváltoztatott, más lett az értékrendem. Többre becsülöm a nyugalmat már, mint régen. Amikor még dolgoztam ha otthon voltam egyedül, mindig szólt valami, rádió, vagy a számítógépen zene. Most már jobban szeretem a csendet.

A csendben jobban tudok figyelni, gondolkodni.

Ha lenne egy házunk ott kint a Sárvíz után akkor csak az járna arra, aki hozzánk jön. És aki hozzánk jönne az csak családtag, vagy barát lenne. Leültetném az asztalunkhoz, főznék egy jót, beszélgetnénk, elücsörögnénk a teraszon, nyáron hallgatnánk este a tücsökciripelést, békabrekegést, a gyerekek elszaladgálnának a ház körül....

S ha valaki most azt mondja, hogy biztos ez a lüke nem gondolt bele, hogy ez mennyi munka lenne, akkor elmondom, hogy végiggondoltam. Nem hiszem, hogy a munka gondot okozna nekem, vagy akár Lacinak is. Ha az ember olyan dolgot csinál, amit szeret és élvezettel végez, akkor az már majdhogynem szórakozás. Régen is kapáltam kukoricát, most se esne nehezemre.

Persze ez egy álom.........

Maradjunk a valóságnál, nehéz idők várnak rám, ránk, földhöz jó ideig nem is nyúlhatok, sőt az állatokat is el kell kerülnöm, de azért valamikor, valahol el fogom kezdeni kicsiben megvalósítani az álmomat, sőt, mondhatom az álmunkat, mert Laci is azt mondta, hogy őt is boldoggá tenné ez az élet amit elképzeltem. Sőt tett nekem egy ígéretet a jövőről, ami már erről szól, és én a szaván akarom fogni.