valami történik..

Tegnap megkaptam a mult keddi vérvizsgálat eredményét, újra azt kell mondanom, hogy ennyire rossz még sosem volt. Hgb:90 , HTc:0.27 , PLt: 80.  Ez szerintem azóta romlott, mert kb 2 napja, főleg esténkét szédölgök, hányingerem van. Közben nagyon kívánom a nehéz kajákat, éhes vagyok folyamatosan. Szerencsére ami másokanak tilos, mert hízlal, azt én bátran ehetem. Ritkán mondok ilyet, de most nem érzem magam jól. Pedig a fejemben minden rendben van, megbeszéltem magammal a dolgokat. :)

Ma reggel az egyik barátnőm azt mondta, hogy szarul nézek ki. Köszike, úgy is érzem magam. Azt érzem, hogy fáradt vagyok, fázok, nehezek a kezeim - lábaim, ég a szemem a fáradtságtól. Ahogy családon belül szoktuk mondani, el vagyok anyátlanodva. Ilyenkor annyi a teendő, hogy pihenni kell. A szervezet kiköveteli, ami jár neki.

Ennyi, megyek pihenni!

Az emberek támogatása, segítőkészsége

Írtam már eddig is, hogy milyen sokan jelzik, hogy szorítanak nekem. Szombaton egy helyi összejövetelen voltam, Közéleti ülésen, amit vacsora követett. Vacsora után volt lehetőség a beszélgetésre, és az egyik asztalhoz oda is ültem, mert megállítottak engem, mondták, hogy olvasták a Blikkben aznap megjelent cikket rólam, és kérték, hogy meséljek, mi van velem. Annál az asztalnál ült egy olyan személy, akit én már gyerekkorom óta mélységesen tisztelek, és sajnos ő is átesett egy komoly betegségen, kapott kezeléseket is. Amikor mi beszéltünk, olyan mélyen egymás szemébe néztünk, hogy tényleg "egymásba" néztünk. Szavak nélkül is értettük egymást. Biztosított a támogatásáról, és azt is mondta, hogy: -Sziszikém, kemény lesz, de te meg fogod csinálni. Megbeszéltük, hogy a beültetés előtt egyszer fogunk találkozni, egy jó kis beszélgetésre.

Aznap este sokat nevettem, jól éreztem magam.

Néha magam is meglepődöm, hogy mennyit változtam egy év alatt. Néha egy helyzetet úgy tudok kezelni, mintha kívülálló lennék. Pld, nem izgatom magam feleslegesen dolgokon, elfogadom azt amit kapok, nem várok többet, de mindenből levonom a tanulságot.

Tegnap történt velem valami érdekes: Este csörgött a lányom telefonja, engem kerestek. Én éppen akkor léptem ki a zuhany alól, kérdeztem, hogy ki keres, Stefi mondta, hogy nem tudja. Megmondom őszintén, hogy arra gondoltam, hogy a Blikkben megjelent cikk után valaki majd valamilyen hókuszpókuszt akar nekem ajánlani, ami majd meggyógyít engem. Kellemesen csalódtam. Egy hölgy volt aki elmesélte, hogy ugyan abban a betegségben szenved, mint én, és hogy tudnék-e neki segíteni abban, hogy mit tudok a betegségről, mi az amit kipróbáltam kezelést. A lényeg, hogy 3/4 órán keresztül beszélgettünk, nagyon átéreztem a helyzetét, mert én is átéltem ezt a kezdeti félelmet, amit ő érez. Nagyon jót beszélgettünk!!! Olyan hihetetlen dolgok vannak: Ő is egészségügyis, szociális részen is dolgozott, több mindenben hasonlítunk, bár idősebb nálam, mégis egy hullámhosszon voltunk. És ha valaki azt gondolná, hogy persze, beszélgettünk, és ennyi, az nagyon téved. Meghallgattam. Szerintem annak amit elmesélt 90 %-át vissza tudnám mondani, mert figyeltem rá, és szívesen beszéltem vele. Adtam neki jó tanácsokat, amit magam is hasznosítottam  a betegségem során. Megbeszéltük, hogy hívni fog máskor is, én szeretném, ha megtenné! :))) ( Egy érdekesség: ő is azt mesélte, hogy amióta kórházban töltött hosszabb időt, másképpen viszonyul az emberekhez, megértőbb, figyelmesebb lett )

“A beszéd képessége emberi kiváltság, a hallgatni tudás emberi kiválóság. A kimondott szavak mögött szándékok rejlenek; a hallgatásba bölcs megértés, türelem, tisztelet vegyül. Egy embert inkább hallgatásából, semmint beszédéből ismerhetünk meg – vagyis abból, hogy kellő pillanatban hallgatni tud.” (Tatiosz)

 

“Kétféle beszélgetés van.
Az egyik, amikor mondom a magamét. Amikor önmagamat akarom érvényesíteni. Szavakkal hatalmat lehet szerezni, olyan világot, amely csakis rólam szól, amelyben én vagyok a fontos: amit én gondolok, én érzek, én élek, én fájok – színjátékot, melyben én vagyok a főszereplő.
Aki a magáét mondja: egyedül van. Olyan világban él, ahol senkinek sincs köze hozzá.
Ennél pontosabban nem lehet elmondani azt a helyzetet, amelyben élünk, s amit úgy is nevezhetünk: a szeretetlenség világa. Aki csak mondja a magáét, annak nincs szüksége barát­ra, testvérre, feleségre. Csak közönség kell neki.
A másik fajta beszélgetés az, amikor valaki társat keres. Ez nagyon ritka.”
(Müller Péter: Szeretetkönyv)

 

 

Ismét jó hírek!!!

Tegnap ült össze a Transzplantációs Bizottság, és mos már bátran mondhatom, hogy: ENGEDÉLYEZTÉK A TRANSZPLANTÁCIÓT! Az orvosom azt mondta, hogy majd többször fel kell mennem Pestre, a góckutatás egy részét pedig Szekszárdon fogják elvégezni. A lényeg, hogy elindult egy folyamat, és vár rám a gyógyulás. A donoromról egyenlőre csak annyit tudok, hogy német. Vele kapcsolatban hálát érzek, amiért segít nekem így ismeretlenül is. Aki ennyire önzetlen, az rossz ember nem lehet! Az orvosom szerint lelkileg kell készülnöm a beavatkozásra, pld a bezártságra, de azt mondta, hogy ahogy megismert engem szerinte ezzel nem lesz gond. :D

Nagyon- nagyon sok bíztatást, támogatást kapok a családomtól, barátoktól, falubeliektől, ismerősöktől, ismeretlenektől. Sokan örülnek velem együtt, és ez jó érzés. Mindig meghat amikor azt mondják, vagy írják, hogy imádkoznak értem.

A tegnapi naphoz tartozik, hogy sorstársam Honti Kati tegnap esett át a transzplantáción. Egész nap neki drukkoltam. Internetes naplót vezet, http://verkepzodom.blogspot.com/ és már alig várom a híreket, hogy mit ír, hogy van? Az oldalán találhatók képek is a steril szobáról. Az írásai alapján nagyon aranyos, vidám, fiatal nő lehet. Kérlek titeket, hogy szorítsatok neki is!

Pár napja intenzív levelezést folytatok Zeffer Andrással is, annyi támogatást kapok tőle, erősít, felhívja a figyelmem dolgokra, és velem együtt örül a jó híreknek. Köszönet neki érte!

Most ebben az időszakban nagyon sok támogatást kapok a barátaimtól. Van akinek sírhatok, ha arra van szükségem, és lelkizhetek, van aki rákoppint a fejemre kicsit, segít, hogy a megfelelő módon lássam a dolgokat, van aki megnevettet, de egy közös: mindenki támogat. Szeretlek titeket.

A család: a bíztos, és megingathatatlan háttér. A legfontosabb! Szüleim, testvéreim szeretete a biztos alap. A férjem, és a gyerekeim: ők a szivárvány az életem egén. Ők a csoda. Minden nap történik valami, tesznek valami olyat ami mutatja nekem, hogy minden rendben lesz, el fognak boldogulni nélkülem is. Olyan erős kötelék közöttük a szeretet, amit nem ingathat meg semmi, és átsegíti őket minden gondon-bajon. Hiszem, tudom!!!!

10. Titok

10). A BIZALOM EREJE:

A bizalom életbevágóan fontos az igazi, szeretettel teli kapcsolatokban. Bizalom nélkül az egyik partner gyanakvóvá válik, nyugtalanná, és tele lesz előítéletekkel, félelmekkel, míg a másik úgy érzi, lélektani csapdába került, azt hiszi, hogy nem hagyják szabadon lélegezni, s érzelmileg megfojtják. Lehetetlen valakit igazán szeretni, ha nem bízunk meg benne teljesen. Cselekedjünk úgy, mintha kapcsolatunk a szeretett emberrel sohasem érne véget. Az egyik módja annak, hogy eldöntsük, megfelel-e nekünk a másik ember, meg kell kérdeznünk magunktól: " feltétlenül, és teljesen megbízom a partneremben? " ha a válasz "Nem!",akkor alaposan el kell gondolkodni, mielőtt elköteleznénk magunkat.

9. Titok

9). A SZENVEDÉLY EREJE:

A szenvedély lángra lobbantja a szeretetet, és nem hagyja kihűlni. Az örök szenvedély nem egyedül fizikai vonzalom, hanem erős elkötelezettség, lelkesedés, érdeklődés, és örömteli izgalom együttes segítségével jön létre. A szenvedélyt újra lehet éleszteni, a múlt eseményeinek újból átélésével, amikor éreztük ezt a szenvedélyt. A spontaenitás és a meglepetések létrehozzák  a szenvedélyt. A szeretet és a boldogság lényege egy, és ugyanaz: szenvedéllyel kell élni, minden nap.

Jó hír.

Kedden este felhívott a pesti doktornőm, hogy a transzplantációs bizottság elnöke -akivel egyszer volt szerencsém találkozni, és tündéri ember- engedélyt adott a transzplantációra,  10 egyezéssel is. Azt kérte, hogy mindenképpen várjuk meg a pénteket 27.-t mert akkor lesz a Transzplantációs Bizottság ülése, és hátha kapnak arról hírt, hogy esetleg találtak egy jobb donort (aminek kicsi az esélye ugyan, de nem lehetetlen). Pénteken 14 óra után keressük egymást a doktornővel.

Tegnap megosztottam a hírt a facebookon, sok levelet kaptam, sokan írtak jókívánságokat. Nagyon jól esett nekem ez. Sokat jelent a támogatás, hogy emberek bíznak bennem. Köszönet mindenkinek érte!

Most a lelki dolgokról nem írok, még sok mindent meg kell beszéljek magammal.  Ez lehet, hogy elég skizofrénnek tűnik, de szerintem nem az. Magamban sorba kell vennem mindent, és a megfelelő helyre tenni. Van egy latin mondás: DIES DIEM DOCET. /Nap napot tanít./ Mindig az aktuális nappal, problémával kell törödni, a holnap majd adja magát. Amitől tegnap féltem, az ma már megoldható dolognak látszik. Nem fürkészem a jövőt, a lábam elé nézek, megyek az úton, bal-jobb, bal-jobb, néha nehéz a súly a vállamon, akkor megállok, megpihenek, aztán indulok tovább.................

8. Titok

8). AZ ELKÖLEZETTSÉG EREJE:

Ahhoz, hogy a szeretet igaz szeretet legyen, elkötelezettnek kell lenni felé, és ennek az elkötelezettségnek tükröződnie kell a gondolatokban és cselekedetekben. Az elkötelezettség a szeretet valódi próbája. Ahhoz, hogy igazi, szeretettel teli kapcsolatunk lehessen, elkötelezettnek kell lennünk ebben a kapcsolatban. Ha elkötelezetjei vagyunk valakinek, vagy valaminek, akkor feladni nem lehet alternatíva. Az elkötelezettség különbözteti meg a felszínes kapcsolatot a tartós kapcsolattól.

7. Titok

7.) A SZAVAK EREJE:

Amikor megtanultunk nyíltan, és becsületesen kommunikálni, az élet megváltozik. Szeretni valakit, ez azt jelenti, hogy ápoljuk a vele való kapcsolatunkat. Adjuk tudtára az embereknek, akiket szeretünk, hogy szeretjük, és értékeljük őket. Soha ne féljünk kimondani a varázsszót: szeretlek. Ne hagyjuk ki az alkalmat, ha valakit megdícsérhetünk. Mindig fejezzük ki a szeretetünket annak, akit szeretünk , -lehet, hogy utoljára látjuk őt. Ha megtudnád, hogy hamarosan meghalsz, és lehetőséged lenne felhívni azokat, akiket szeretnél, -kit hívnál fel, mit mondanál, .........és miért nem teszed meg ezt most?

Csak úgy.


"Olvastam nemrég a szeretetnyelvről, amelynek Gary Chapman amerikai családterapeuta megállapítása szerint öt megnyilvánulási formája van: az egyik az elismerő szavak, a másik az együtt töltött minőségi idő, a harmadik az ajándékozás, a negyedik a szívességek, az ötödik a testi érintés."

Sokszor mondtam hozzám közel álló embereknek hogy bármikor hívhatnak, ha problémájuk, vagy gondjuk van, akár éjszaka is, mert lehet hogy a másiknak éppen arra van csak szüksége, hogy meghallgassák, mert a problémák miatt úgy érzi , hogy szétfeszül, ha nem mondhatja el valakinek. És akkor egy beszélgetés sokat számít. Most visszakapom több embertől ezt, mert most ők mondják nekem, hogy hívjál bármikor, ha szükséged van rám. Amikor csütörtökön felhívtam valakit és belesírtam a telefonba, hogy van donor, és csak sírtam, és sírtam, ő megkérdezte, hogy: -Szilvi, mit szeretnél, menjek fel hozzád, vagy szeretnél egyedül lenni? Mondtam, hogy most inkább egyedül maradnék egy kicsit, mert a helyére kell tennem magamban a dolgot, de nagyon jól esett, hogy megkérdezte. És ő is úgy kezelte a dolgot, mint én, hogy hurrá, végre, de ismeri a dolog másik felét is, amire azt mondta, hogy kirázza tőle a hideg. Sokat köszönhetünk Zeffer András könyvének, tanultunk belőle, segített, és segít a felkészülésben. Tegnap Zefi írt nekem, és bizony sírtam a levelén.

Ma aki teheti szorítson nekem! Köszönöm.

6. Titok

6.) A "SZABADNAK HAGYNI" ELVE:

Ha szeretsz valakit, engedd szabadon. ha visszatér hozzád, akkor ő a tiéd, ha nem, akkor soha nem is volt a tiéd. Még az igazi szeretetteljes kapcsolatban is szükségük van az embereknek mozgástérre. Ha meg akarsz tanulni szeretni, akkor először meg kell tanulni megbocsátani, és megszabadulni a múltbéli sérelmektől és fájdalmaktól. A szeretet azt jelenti -megszabadulni a félelmektől, előítéletektől, egótól, és fentartásoktól. "ha megszabadulok minden félelmemtől, a múltnak nincs hatalma felettem- ma van az új élet kezdete."

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
HTML

 

 

 

                                    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_5C_44_Ly0U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>