Álom

Most délután lefeküdtem aludni, és azt álmodtam, hogy valaki akkora fülest adott, hogy még a fülem is belecsendült. Rögtön felébredtem, és kérdeztem a kislányomtól, hogy hát ez mi volt? Ő persze nem értett semmit... :)))

Mivel nem tudott válaszolni, ezért fogtam magam, és aludtam tovább. :)))

Ha ezt most elmesélném MSN-en a barátnőmnek, biztosan azt mondaná, hogy:

- Hát Szilvi, szerintem megérdemelted! :))))))))))))))

Marika néni

 

Ma felköszöntöttem a fogadott nagymamám  születése napján. Telefonon beszéltünk, nagyon jó volt hallani a hangját, de az lett volna az igazi, ha meg is ölelgethettem volna. Ő egy nagyon bölcs, és okos asszony, aki sok mindent átélt, és talán pont ezért nagy szeretet árad belőle.  Szeretnék hozzá hamarosan elmenni, de jelen helyzetben nem merek ígéreteket tenni. Megbeszéltük, hogy mielőtt meglátogatom hívom.

Marika néni egy ajándék nekem az élettől, Isten éltesse őt!

“Létezik egy megfoghatatlan ajándék, amely többet ér, mint bármi, amit a kezünbe foghatunk. Ezt nevezem önmagunk odaajándékozásának, vagy jelenlétünk ajándékának.” (Gary Chapman)

 

Statisztika

A tegnapi napon 517 megtekintés volt a blogomon, és 1965 oldalt néztek meg összesen!!!!????

Hihetetlen történet

Én most már azt mondom, hogy ilyen nincs!!!!

Szombaton délután készülödtünk a férjemmel egy rendezvényre a művelődési házba. Öltözködés közben rápillantottam a telefonomra, és láttam hogy világit. Ebéd után muszáj volt lepihennem, mert nagyon fáradtnak éreztem magam, ezért lehalkítottam . Tehát amikor ránéztem, láttam, hogy a lányom küldött már 3 visszahívós üzenetet rövid időn belül.  Rögtön hívtam, ő meg belesírt a telefonba, hogy eltudnánk-e menni érte, mert megharapta egy kutya. A programunknak lőttek, mert a sebet meglátva egyértelmű volt, hogy a baleseti ügyeletre kell mennünk. A combját harapta meg a kutya. Sétált a barátnőjével, a kutya pedig hátulról rátámadt, majd a harapás után elszaladt.

Rögtön hívtam a körzeti megbizottat, hogy ilyen esetben mi a teendő? Nagyon segítőkész volt, rögtön elkezdték keresni a kutyát, de sajnos nem lett meg.

A balesetin kitisztították a sebet, majd egy gumicsíkot tettek bele, majd tetanusz kapott. A sebtisztítás nagyon fájdalmas volt, mondta is az orvos, hogy most olyan dolgot fog csinálni, ami miatt nem fogja őt kedvelni a lányom. Kérdezte , hogy fájni fog? Az orvos mondta, hogy igen. Tényleg fájhatott, mert a lányom nagyon szorongatta a kezem, és a fájdalom miatt, egy pillanat alatt csalánkiütéses lett az arca , és a nyaka.

A kisebbik lányunkra anyuék vigyáztak, amíg mi az ügyeleten voltunk, mire hazaértünk kb 19 óra körül, ő már aludt, ami igen furcsa volt. Amikor hazaértünk megmértem a lázát, és 38 fölött volt. Egész éjjel lázas volt, 3x kellett hozzá átmennem, gyógyszert adtam, itattam. Az érdekes az volt, hogy annyira kiütöttem magam, hogy nem emlékeztem a másodszori gyógyszeradásra, és kerestem a lázcsillapító másik felét, mire Angi mondta, hogy azt már bevettem anya. Reggel nagyon édes volt, mert azt mondta nekem, hogy bocsi anya, hogy ennyiszer felkeltettelek az éjjel. Persze megnyugtattam, hogy ez nem gond nekem. ( a kiütöttem magam kifejezést arra értettem, hogy olyan szinten elzsibbadt az agyam a történésektől, hogy még gondolkodni is nehezemre esett, és csak vonszoltam magam.)

Tegnap egész nap nagyon magas láza volt, fájt a torka, hasa, feje, mindene.

Ma voltunk az orvosnál, influenzás.

Stefivel ma voltunk kötözésen, csúnya a harapás, 3 cm mély. Csütörtökön megyünk újra. Ma megkapta a veszettség elleni első két védőoltást. A kutya még nincs meg....

Tehát, most ez van velünk. Lacinak annyit mondtam szombaton, hogy mi jöhet még?????

A fontos dolgok

Pár napja lelki gondjaim vannak, mint írtam.

Ez nekem abban segített kicsit, hogy másként tekintek például a férjemre.

Annyi mindent természetesnek veszünk.....

Hol lennék én, ha ő nem lenne nekem???? Ki támogatna ha nem ő???? Ki mondaná naponta többször, hogy milyen szép vagyok???? Ki mondaná nekem, hogy szeretlek???? Kinek sírnék, kivel nevetnék? Ki olvasna a gondolataimban, és én kinek olvasnék a gondolataiban? Mi tényleg szavak nélkül értjük egymást. Rengeteg munkánk, energiánk van ebben a 22 év házasságban. Mi mindenért keményen megdolgoztunk amink van, semmi nem jött könnyen, semmit nem kaptunk ajándékba.

Csütörtökön Ő vitt be vérvételre, és amig várakoztunk a haematologián,  végig fogta a kezem.

Elviseli a nyügösségem, a panaszaimat, meghallgatja a sérelmeimet, a lekizésemet,  erősít, ha bizonytalan vagyok, megnyugtat, ha félek.

Őt is megrémíti a változás, látja, hogy fogy az erőm. Mostanában, többször mondja, hogy: Szundi ne legyél beteg...!

A lényeg, hogy SOHA NE MOND, HOGY SOHA ! Bármi megtörténhet amire nem is gondolnál.  Nem csak más lehet beteg, nem csak mással történhetnek rossz dolgok, nem csak más csalódhat, nem csak mást érhet veszteség. Veled is megtörténhet! Ezért légy hálás azért amid van!!!

Horváth Charlie: Ha nem vigyázna rád

http://www.youtube.com/watch?v=INjbG8MoOyY

" Megszoktad már, hogy melletted él,
és melletted áll, ha más nem.
Megszoktad már, ahogy átölel,
hogy bármi a baj, az múljon el.

És nem vetted észre,
hogy álmai ezer felé szóródnak szét.
Ha ránézel látod-e, érzed-e, tudod-e még, mennyire szép?
Ha nem volna ő,
ha nem vigyázna rád,
sodródnál most is,
ahogy gördül a kő,
hogy hová azt nem tudnád.
Ha nem volna ő,
ha nem figyelne rád,
sodródnál újra mindenfelé,
ahonnan nincs tovább.

Volt olyan év,
volt olyan út,
amit pokolnak hívsz,
ha eszedbejut.
Mindenki eltűnt,
aki segítethetett,
ő félt ahogy féltél,
de ott volt veled.

És nem vetted észre,
hogy álmai ezer felé hullanak szét.
Ha ránézel látod-e érzed-e tudod-e még mennyire szép?
Ha nem volna ő,
ha nem vigyázna rád,
sodródál most is,
ahogy gördül a kő,
hogy hová azt nem tudnád.
Ha nem volna ő,
ha nem figyelne rád,
sodródnál újra mindenfelé,
ahonnan nincs tovább.

Ha nem volna ő,
ha nem vigyázna rád..."

Amikor összecsapnak a fejem fölött a hullámok

Írtam, hogy testileg nem vagyok jól, és ehhez, most még az is hozzájárul, hogy lelki gondjaim is vannak. Nem tudom, hogy melyik az ok, és melyik az okozat. Vajon a lelki problémám, fokozza-e a testi tüneteimet, vagy a fizikai rosszullétem hozza magával a kedvtelenséget, néha akár közönyt. Néha magamat elég elviselnem. Nem igazán van kedvem beszélgetni sem.

Tegnap úszáson voltunk Angival. Máskor mindig nyekeregtünk, hogy milyen jó lenne ha mi is úszhatnánk, amig ők gyakorolnak. Most hogy tegnap szóba került, hogy Szekszárdon lehetőségünk is lenne rá, hogy megtegyük, én már a gondolattól rosszul voltam, hogy levetkőzni, átöltözni, úszni, törölközni, szárítkozni, öltözni stb, ezeket kellene tennem. Na nem... Mire este 7 kor hazaértünk így is kibuktam, a buszon hányingerem volt, alig vártam, hogy ehessek, itthon vérzett az orrom, fájt a hátam. Vacsora , fürdés után időben le is feküdtem, és korán el is aludtam, pedig délelőtt is szundítottam egyet.

Nagyon bízom benne, hogy tényleg március végén megtörténik majd a transzplantáció, mert most igen hosszúnak érzem ezt a 4 hetet.

Majd most hétvégén összeszedem magam, mert együtt lesz a család. Programunk is lesz tehát muszáj lesz pörögnöm.

Ahogy fogadott nagymamám szokta mondani: "ha nincs kedved, akkor csináld kedv nélkül!"

Jövő héten szeretnék kijutni Borjádra is, mert ott mindig jól érzem magam, és valami olyan dolgot kapok ott, ami sokáig elkísér, és segít.

A statisztikából látom, hogy sokan olvassák a blogom, magam is meglepődöm néha, hogy napi szinten ennyi embert érdekel a sorsom. Most ez az utolsó két bejegyzés elég negatívra sikeredett, de ez van...

Azért még nevetek, és örülök dolgoknak, csak néha nehezen megy a vidámkodás.

Tunyogi Rock Band: A lélegzet vigyen.

http://www.youtube.com/watch?v=mKWRW_XexHs

"  Nem vagyok, jól , de semmi baj.......Ne félj, ha félnék, hogy mi lesz majd velem,már  el sem kezdtem volna azt hiszem....... Ne kérdezz a választ én sem ismerem, csak engedem, hogy a lélegzet vigyen...... Ne félj, nem félek, hogy mi lesz majd velem, csak engedem hogy a lélegzet vigyen...  "

Legújabb véreredményem :(

Tegnap voltam vérvételen.

Az eredményt éreztem előre.

Fvs: 1800

Hgb:80

Htc:0,24

Plt:68

Most egy hét mulva kell mennem újabb vérvételre, mivel 2 hét alatt jelentősen romlott. Azt mondták, ha tovább romlik akkor a jövő héten kapok vért. Én a telefonba mondogattam a Doktornőnek, ha nem muszáj, akkor húzzuk még, azt mondta, hogy olyan készítményt kapnék, ami nem befolyásolná a transzplantáció eredményét, de inkább próbálom kibírni nélküle. Néha olyan gyengének érzem magam...., a kezeim mintha kőből lennének. Tegnap gondoltam rá, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy találtak donort, mert most értettem meg, miről beszélt a Masszi professzor, amikor azt mondta, hogy onnantól, mikortól vért kellene rendszeresen kapnom romlana az életminőségem. Gyerekek!!! Már romlik az életminőségem... Hogy mit szeretnék csinálni, az egy dolog, hogy mit tudok, az egy másik dolog. Folyton éhes vagyok, mellette hányingerem is van, néha szédibaba vagyok.

Nem  egyszerű igy lenni,.Kevés az erőm, nagyon fáradékony vagyok, ha tehetem akkor fekszek, sőt, alszok is.

Félek közösségbe menni, mert nagyon nem szeretnék semilyen fertőzést összeszedni. Éppen influnza járvány van, a faluban van kalici vírus, és 1 napos hányós vírus is.

Ha március végére összejön a transzplantáció, akkor kb 4 hetem van addig. Mondogatom a szervezetemnek, hogy még egy kis kitartás, aztán jön a német segítség, és utána jobb lesz. Addig kellene még bírni, aztán majd az orvosok és Isten segítségével jöhet a gyógyulás!

Tegnap eszembe jutott, hogy vajon milyen vércsoportu lesz a donor? Lehet, hogy ő is 0-ás? Vagy más vércsoporttal élek majd tovább? Majd kiderül....

 

“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.” (Norman Cousins)

Családi főzőcske

A vasárnap nálunk általában szent, és sérthetetlen. Jóformán ez az a nap a hétvégén amikor együtt vagyunk. Szombatonként Laci dolgozik, most is csak egy óra után ért haza, mi addig a csajokkal rendezkedtünk itthon. Tehát a vasárnap: szeretünk kicsit lustálkodni, tovább ágyban maradni, beszélgetni . A főzést közösen szoktuk csinálni, pld a rizst a férjem készítí el mindig, mert az övé finomabb. Nálunk a pörkölt, babgulyás, halászlé, az férfimunka, belátom, hogy abban ő a jobb. Különben is, szerintem nagyon szexi amikor egy férfi sürgölődik a konyhában. :)))

Tegnap soknak találtam a húst, amit rántotthúsnak szántam, ezért arra gondoltam, hogy kipróbálok egy ötletemet, benéztem a hűtőbe, h mi van otthon, és abból összedobok valamit. A rizs adott volt, tehát valami olyanra gondoltam ami illik hozzá.

Én NEM vagyok gasztroblogger, azt sem mondom, hogy ez valami egyedi, és különleges amit készítettem, de nagyon-nagyon finomra sikeredett.

Ezt az ételt dobtam össze:

A vöröshagymát, foghagymát apróra vágtam, olajon megdinszteltem, ráraktam a csíkokra vágott fehérpecsenyét, fehérre sütöttem, szórtam rá töröttborsot, tettem rá mustárt (ízlés szerint :)))  ) felöntöttem Cserszegi fűszeres fehérborral, majd chili port szórtam rá. Kevés vizet öntöttem alá, és addig főztem amig a hús megpuhult, és a szaftja jól besürűsödött. Tálaláskor rizságyra tettem. :)

Az érdekesség, hogy se sót, se ételízesítőt nem adtam hozzá, de nagyon finom lett. Valahogy mindenből eltaláltam az arányt elsőre, a chilitől pedig kisssé csípős lett, a fűszeres bor pedig különleges ízt adott neki.

A családnak nagyon bejött, mindenki dícsérte.

Ha tehetném a kórházba vonulásomig minden este valami különlegeset készítenék. Meghívnám a családomat, néha 1-2 barátot. Beszélgetnénk, borozgatnánk, örülnénk egymásnak. Mert ezek a nagy dolgok.....

“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

 

“Légy az, amivé felebarátaid akarod, hogy váljanak. Ne szavad, hanem lényed legyen prédikációd.” (Henri-Frédéric Amiel)

 

Egy rigó

MMost mondjátok azt, hogy nem szép... "ahogy ölük az ágon, egy szép, hosszú ágon, és hintázom, fel-le.." :D

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
HTML

 

 

 

                                    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_5C_44_Ly0U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>