Fellépés után vidáman

Barátság

Egy régi barátommal levelezek, a barátság is szóba került, hogy miért távolodnak el amberek tőlünk, és erre válaszoltam neki ezt.

Ezt annyiféle képen meglehet magyarázni, emberek vagyunk, változunk, más értékek számítanak nekünk, mint azelőtt. Más fele sodor az élet minket. Persze, hogy olyannal szorosabb a kapcsolat akivel nap, mint nap együtt vagyunk, mint olyannal akivel max 2 havonta egyszer. Tudod, hogy én nagyon lelkis vagyok, és egy időben én is rágódtam olyan dolgokon, hogy valaki miért távolodott el tőlem, és mindig magamat okoltam, hogy nekem kellett volna jobban igyekezni, biztosan én rontottam el valamit. De rájöttem, hogy változunk, én is, és a másik is, van hogy egy kapcsolat kifújja magát, elveszik belőle valami, ami előtte megvolt, és összekötött két embert. Ha igazi a barátság, akkor azért a szeretet megmarad, és ott marad az az érzés, hogy számíthatok rá, és ő is rám. Én azt érzem, hogy ez olyan, mint egy régi kitaposott cipő, ami pakolás közben néha a kezedbe kerül, rácsodálkozol, .-ez még megvan, jaj, régen mennyire szerettem, mennyire kényelmes volt, mennyit hordtam. Belebújsz, eltölt a jó érzés, hogy még most is ennyi év után is mennyire illik a lábadra, lépegetsz benne párat, élvezed a kényelmet, aztán rápillantasz, és megállapítod, hogy bizony ezt már elhasználodott. Eszedbe jut, hogy van új cipőd ami szép, és kényelmes. Fogod a régit, kidobni nem fogod, mert emlékek fűznek hozzá, és visszateszed a szekrénybe.
Egy idézet illik ide: " ki elmegy, az is itt marad, mint emlék, vagy mint hangulat. " /Fábry Péter/
Ha rád gondolok akkor is nagyon sok minden jut eszembe, mert vannak közös élményeink. Érted, mit akarok ezzel mondani???? Senki sem szállhat ki az életemből észrevétlenül, mert akit beengedek a szívembe, az fontos nekem, és nyomot hagy amikor eltűnik. Egyszer egy barátom azt mondta nekem, hogy mindenki pótolható. Én ezzel nem értek egyet. Senki sem pótolható, csak megtanulunk együtt élni a hiánnyal.

Meglepetés, egy jó tündértől, és a barátoktól.

Tegnap délelőtt meglepetés ért, ültem a gépnél, barátnőkkel beszélgettem msnen, közben többször telefonon is kerestek, majd egyszer csak amikor letettem a telefont úgy tűnt, mintha kopognának, de utána már hangokat hallottam a lakásból.  Gondoltam is magamban, hogy ez biza, ki a fene lehet? Hát a komám volt egy másik férfiemberrel. Kérdezte a komám, hogy tudok-e nekik adni egy kapukulcsot? Mivel ez egy társasház, ezért azt gondoltam, hogy valamelyik szomszédnak hoztak valamit, de tőlem kér kulcsot. Mentem velük kifelé, és kérdeztem, hogy kihez jöttetek? Mondták, hogy neked hoztunk mosógépet, meg még pár dolgot. Nekem??????? Igen, nekem hozták tényleg! Dr Varga Klára felajánlását hozták el Pécsről. Mosógépet, és még mellé sok minden mást: mosóport, öblítőt, törölközőt, kávét, teát, sok gyümölcsöt, többféle kekszet, nápolyit. Komolyan mondom nekem tegnap karácsony volt! ÁÁÁÁ ezt nem lehet elmesélni, hogy ez milyen érzés volt........ nagyon hálás vagyok a Doktornőnek ezért! Ami még különlegessé tette ezt a dolgot, az az volt, hogy a barátnőim szervezték meg nekem ezt, hogy hozzám kerüljön a mosógép, ők állták a szállítás költségeit, komám meg a sofőr volt. És ezt az egészet titokban tartották, komolyan fogalmam sem volt róla. Én csak kóvályogtam össze-vissza, arra sem emlékeztem, hogy a Sanyi mondta, hogy délután visszajön bekötni a gépet. Felhívtam a Doktornőt telefonon, megköszöntem neki, ő azt mondta, hogy nagyon szívesen, és vigyázzak magamra. És este az újabb meglepetés: Jött Sanyi bekötni a gépet, rá 10 percre pedig jöttek a barátnőim köszönteni engem. Nagyon- nagyon jó volt!!! Ezt az érzést nem lehet leírni.................... Köszönöm szépen mindenkinek!!!!! Szeretlek titeket.

"mindig kell egy barát, ki a mélyből felrepít.."

Most éppen Zalatnay Sarolta számát hallgatom: Mindig kell egy barát.

Ma kint volt nálam a barátnőm: Timi. Tegnap este beszéltük meg, hogy kijön hozzám, és azt kérdezte tőlem, hogy csak 2 órát tud nálam lenni, nem baj? Mondtam, hogy persze, h nem, az is jó lesz. És egy pillanat alatt elröpült az a két óra... hihetetlen.... Megköszöntött előre a névnapomra. Mondtam neki, hogy igazán elhozhatta volna nekem ajándékba a barna kabátját, ő úgy is kih... kinőtte, én meg belefogytam, vagy azt az ezüstgyűrűjét ami már évek óta tetszik nekem. Persze egyiket sem kaptam meg tőle, majd talán karácsonyra. :D Viccelek ám, már az ajándék, hogy velem töltötte ezt az időt. Sok mindenről beszélgettünk, nevettünk is, sírtunk is. A sírással megleptem. Arról beszéltem neki éppen, hogy milyen hülye idealista is vagyok én, mert mindig azt várom, hogy azt kapom vissza másoktól amit adok. Mint a mesében: -Jó tett helyébe jót várj! És ez rohadtul nem így működik! Azt mondta, hogy látja rajtam, hogy nem vagyok jól, és nem csak testileg, hanem lelkileg sem. Most ilyen időszakom van. Hiányzik a Balázs, alig találkozok Lacival, Angi beteg stb. És ráadásul nem is érzem jól magam. Valami elkezdődött, és innentől egy darabig lefelé visz az út. Mosolyoghatok én nagyon szépen bárkire, ha közben azt érzem, hogy le akar szakadni a kezem, lábam, majd széttörik a derekam. Nem vagyok jól !!!! Amikor Timit elvittem a buszhoz, kicsit még beszélgettünk az autóban, és azt mondta nekem, hogy ne haragudjak, de neki nagyon negatív volt ez a látogatás. Én mindjárt szabadkoztam, hogy ne haragudjon rám, nem akartam elrontani a napját, én is tudom, hogy milyen rossz, ha valaki elszívja az energiámat, igyekszem is kerülni az olyan embereket. De ő azt mondta, hogy nem úgy gondolta, hanem látja hogy nem vagyok jól, és nincs kedve nevetni. Ezért a barátom, mert mindig megmondja az igazat, nem köntörfalaz, és azt sem várja tőlem, hogy játszak neki, csak hogy jobban érezze magát. Amikor jöttem el, még búcsúzóul mondtam neki, ha kinövi a táskáját szóljon, szívesen elhordom. :)) Viccesen nézett ki 2 darab lufival a kezében, ahogy várta a buszt. :))) Angival küldtük a kisfiának a születésnapi dekorációból. :))

“Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallják azt, amit mondasz, de az igazi barát figyel arra is, amit nem mondasz ki.” (Szókratész)

“A jósors szerzi, a balsors próbára teszi a barátokat.” (Seneca)

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
HTML

 

 

 

                                    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_5C_44_Ly0U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>