A német fiú sejtjei munkához látnak

Kb 3 napig olyan voltam, mint egy alvóbaba. Olvastam 5 oldalt, utána fálretettem a könyvet, még azzal sem fárasztottam magam, hogy a szemüveget levegyem magamról, hanem szépen hanyatt fekve már aludtam is. És egész nap ez ment. Mondtam is a nővéreknek, hogy én most gyógyulok. Hihetetlen hogy 2 nap alatt a bőrömön lévő elváltozások milyen gyönyörűen rendbejöttek.

Ma reggel jött a Drnő és mondta, hogy végre jó hírt hozott, ugyanis 400 db fehérvérsejtem van. :)) Napokig stagnált 150-en, tegnap lett 210, és mára 400, tehát egy nap alatt megduplázta magát. A Drnő megnézte a bőröm is, azt mondta, hogy én nemhogy egyik napról a másikra gyógyulok, hanem óráról- órára. :D

A mai nap egy nagyon fontos nap a gyógyulásom szempontjából. Valami elkezdődött, a német srác nem hiába volt önzetlen. Én mindenképpen nagyon fogok vigyázni az új sejtjeimre, megbecsólöm őket, már csak azért is, mert sok mindenen kellett átmennem a gyógyulásért (olyan dolgokon, melyek elmondhatatlanok), én tvábbra is azt csinálom, amit az orvosok mondanak. Tudom, hogy itt nagyvizitkor mindenki velem fog örömködni, mert ez egy csapat ami itt van. Orvosok, nővérek mindnyájan a betegekért.

A drukkolást még mindig ne hagyátok abba, kérlek titeket !


Transzplantáció

Szeretném megosztani az örömhírt: Több mint 1 év várakozás után megtörténik az őssejt beültetése.

Már úton vannak az ősejttel, valamikor éjfél után fog megérkezni.

Végtelen hálát érzek a 24 éves fiatal fiú iránt, aki önzetlen segítségével esélyt ad arra, hogy meggyógyulhassak. Innentől kezdve amikor esténként imádkozom majd a szeretteimért, akkor majd mindig érte is fogok mondani egy imát. Kérem majd az Istent, hogy hordozza a tenyerén. Nagyon bízom benne, Hiszem, hogy az ő sejtjei elfogadják az enyéimet, és az én sejtjeim is elfogadják az övéit.

Tehát 2012 március 30.-a 00.20 körül TRANSZPLANTÁCIÓ!!!!

Kérek mindenkit, hogy szorítson nagyon, és imádkozzatok értem, mert nagyon nehéz időszak jön.

Köszönöm az eddigi bíztatásokat is, nagyon sokat jelent nekem!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ptr7-Juqckk&feature=related

Mobilmánia: Honfoglalás Újhaza.


A donorom

Nem is meséltem még róla, mármint a donoromról.

Képzeljétek: Pasi, 24 éves, 75 kg, a vércsoportja A pozitiv.

Nagyon nagy szeretettel várom a sejtjeivel való találkozást.

Bízom, hogy jó lesz közöttünk a kapcsolat, és az én szervezetem szeretni fogja az Ő sejtjeit.

Ein Geschenk des Lebens.

Vielen dank! <3

Hazatérés

Szerdán reggeli után megkérdezték, hogy jól laktam-e, válaszoltam, hogy: -igen. Ők meg mondták, hogy akkor lakjak máshol!  :)))))

Nem ám! Nem volt lázam, megcsinálták amit beterveztek, ezért engedtek haza.

Kaptam instrukciókat az itthoni léthez, elláttak kötszerekkel, így délután 2-kor elengedtek haza.

Már nagyon jó volt szívni egy kis igazi levegőt.... Amikor beértünk Kölesdre hajszál híja volt , hogy sírva nem fakadtam.

Azóta itthon próbálok pihenni, rendezkedni, jól eltölteni az időt.

Az alvás nem nagyon megy, nagyon feszül a bal vállam, mellkasom, altató mellett is azért jár az agyam.

Nagyon jó ez a pár nap itthon, de azért fájdalmas is. Lacival esténként számolunk vissza, hogy hány napunk maradt még.

A legnagyobb problémának azt érzem, hogy ő majd nem lesz ott velem. Sokkal könnyebben menne minden, ha fogná a kezem. Persze majd telefonon is fog erősíteni, de az azért más.

21.-én szerdán megyek vissza, és valószínűleg már aznap elkezdik a kondicionáló kezelést (kemoterápia). Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem félek, de már várom, hogy kezdjük el, és legyek túl rajta minél hamarabb. Igyekszem nem sokat gondolkodni azon, hogy mi vár rám, tudom hogy nagyon nehéz lesz, de csinálni fogom, mert nincs más lehetőség.

21.-től mindenki szorítson, és imádkozzon értem, mert szükségem lesz a bíztatásra nagyon!

A donorom Németországból való, és FÉRFI! 2010 januárban a Masszi Prof azt mondta, hogy nekem egy fiatal pasi kellene... donornak (!) :D, és így is lett. Azt gondolom, hogy ez jó jel! :D

Továbbra is, HISZEK, és BÍZOM!

Vérvétel a véradó állomáson

2011.04.08.

Levették tőlem a vért az összehasonlításhoz, és a véradóban nagyon kedves volt a főorvosnő. Utána találkoztam egy nagyon kedves hölgyel, akit szintén nem ismerhettem volna meg ha nincs a betegségem. Jól elbeszélgettünk sok mindenről. Reggel a napot úgy kezdtem, h egy barátnőmet kerestem fel aki elolvasta Zeffer András könyvét( legfőképpen miattam) és tegnap amikor felhívtam elújságolni a jó hírt, meglepő, h teljesen úgy reagált rá, mint én, kicsit felemás érzésekkel, mert persze, jó h találtak donor jelölteket, de ő is tudja, h mi vár rám, ha ez tényleg összejön. Azt mondta, h -Most mit mondjak Szilvi, h örülök? Hát igen.... azt kell mondani, mert ez jó hír! Bár délben amikor hívtam a pesti Drnőmet Ő azt mondta , h nem olyan jó ez a 16 db, jobb lenne ha 120 lenne, mert ebből nem biztos, h egy is marad a további összehasonlításnál. De én optimista vagyok, a szüleim és a testvéreim közül egy se ment át ezen az első szűrésen sem, és mont itt van 16 ember!

Tegnap délután megszabadultam a hosszú hajamtól... Még a vállamig sem ér, de szerintem jó lett, és a családomnak is tetszik. Lesz ennél még rövidebb is.....

Tegnap este nagyon rossz kedvem volt, magam sem tudom, h miért.... amikor a tesóm hívott neki is mondtam, h nem beszélek sokáig, mert rossz kedvem van, kérdezte, h mi van, én mondtam, h semmi különös, csak ez van..... Nehezen élek meg bizonyos dolgokat, pld: hogy eltünnek a barátok az életemből, bár mások jönnek helyettük. Igazából 2-3 barátnőm van akit igazán érdekel, h mi van velem. És igazából csak egy, akihez bármikor mehetek,v hívhatom, ha beszélni akarok valamiről, vagy ha bánt valami. És ez fontos, h akkor tudjak beszélni valamiről amikor foglalkoztat a dolog, mert hiába mondom valakinek, h nézd ott egy szívárvány, és ő azt mondja rá, h majd később megnézem, Akkor már nem lesz ott! Néha úgy érzem, h van aki azt gondolja, h én majd akkor leszek beteg, ha a kórházba leszek, pedig én már most az vagyok. nekem már most fel kell készülnöm arra , h milyen lesz itthagyni a családomat, és egyedül felvenni a harcot a betegséggel. Ha valaki most nem veszi a fáradtságot h időt áldozzon rám, akkor majd ha a kórházben leszek felhív h megkérdezze hogy vagyok? Akkor már lehet, h nem kell.... Igyekszem a negatív dolgokat, embereket kicsit kirakni az életemből, mert rengeteg energiát elvesz belőlem, a másoknak való megfelelés, ilyen vagyok így kell elfogadni, de nem muszáj.. viszlát.. és ennyi... Lesz még pár veszteség amin túl kell tennem magam.....  Van akinek már most elege van a betegségemből... hát akkor mit szóljak én???? pedig igyekszem annak megfelelően reagálni amit elvárnak tőlem, pld csak akkor beszélek a betegségemről, ha rákérdeznek, kivéve 1-2 barátot akinek tényleg panaszkodhatok. De azért pár embernek javasolnám, h gondoljon bele, h mit tenne ő, hogy érezne, ha ő lenne az én helyemben.... De senkinek se kelljen ezt átélnie!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=nLNL2-1Yzwk

Vizsgálat a haematologián, és a jó hír.

2011.04.07 csütörtök.

Ma voltam vérkenet vizsgálaton, és ultrahangon. Állítólag belül is jól nézek ki...hi hi hi. A májam egy kicsit nagyobb, de az nem számít. Megint beszélgettem Marikával a főnővérrel, kaptam tőle relaxációs cd-t és kazettát. Olyan okosakat tud mondani... Elgondolkodtat ilyenkor bizonyos dogokról. Például megbeszéltük, h a hajamból kellene vágatni, h könnyebb legyen majd megszoknom azt a képet amit a kórházba fogok látni a tükörben. Persze úgy is jól nézek majd ki ( :D ), csak ne legyen nagyon idegen a látvány. Bár a steril szobában állítólag nincs tükör., vajon miért....:(

Ma szóltak , és az nagyon nagy hír, h állítólag találtak donorokat akiket most fognak tovább vizsgálni, az én vérmintámmal összehasonlítva, h milyen az egyezés. Holnap kell menjek a véradóba, h le tudják venni a vért tőlem, amit aztán elküldenek Budapestre. Olyan szerencsés vagyok h ilyen orvosaim vannak, mint a Gáti  Doktornő Szekszárdon, és a Barta Doktornő Pesten! És persze a Sziládi Doktornő is, aki úgy veszi a csontvelőt, h meg se érzi az ember. És mindeki annyira segítőkész... Bár most egy kicsit betojtam amiatt, h hírtelen enyire felgyorsultak a dolgok.... annyi dolgom van még.......

http://www.youtube.com/watch?v=e2dV0qZp_n0

Találkozás a főnővérrel, szervezkedés donor ügyben.

2011.03.31 Csütörtök.

Ma voltam vérvételen a haematológián. Ma első izben találkoztam a főnővérrel, aki segíteni próbál nekem, hogy meg tudjuk teremteni a beültetés utáni hazajövetelhez szükséges körülményeket. Pályázatot írtam a Haematológiai Alapítványhoz, támogatást kérve. Erre a lehetőségre az orvosom hívta fel a figyelmemet. Meglepő, hogy mennyi segítséget kapok, hogy mennyien törődnek velem. A főnővért is a jó Isten hozta az utamba szerintem.... nagyon jót beszélgettem vele. Az a tipusú ember akinek szívesen megnyitja a lelkét a vele beszélgető személy. Kicsit olyan mint egy pszichológus...:D Olyan dolgokat mondtam el neki, amiről nem igazán szoktam beszélni, jót tett nekem a vele való beszélgetés. Igazán segítőkész. A polcon megláttam nála egy könyvet Zeffer András: Őssejt és Rock and Roll, olvastam már a neten erről a zenészről, hogy mi történt vele, de csak nagyon röviden. A főnővér nekem adta elolvasásra a könyvet, amit hálásan köszönök neki! Ez a könyv............ hát most sírok..... annyit adott nekem, azt gondolom, h segített felkészülni arra, hogy mi vár rám, és reményt ad arra, h ezt túl lehet élni. A férjem is elolvasta, és azóta ő is másképpen látja a dolgokat, azt mondta nekem, h nehéz lesz nélkülem, amíg kórházba leszek, mind azért, h itt marad a gyerekekkel, mind azért mert nem lehet majd ott mellettem.

Voltam  a véradó állomáson is, beszéltem a főorvos nővel, h lehetne-e egy olyan nap amit meghírdetnénk , h aznap lehetne jeletkezni donornak, és véradónak is. Jónak találta az ötletet, támogatja is. Én nem azért teszem ezt mert nekem szükségem van donorra, és vérre,( mert nekem már keresik a donort) hanem azért hátha sikerül több embert megmozgatni, és az akkor esélyt jelentene más betegek számára a gyógyulásra. És én 17 évig voltam véradó, tehát ez nálam nem újkeletű dolog, én ebben már régóta hiszek, és ezt támogatom. Készül a pólóm a véradó szlogenjével: "tegyél valami csodálatosat ma, adj vért és ments meg három életet" tehát, ha valaki lát egy nőcit ilyen pólóban, hát az lehet, h én vagyok...:D Beszéltem egy újságíróval is aki újságcikket írt rólam, ő fogja megkeresni még a főorvosnőt, h megbeszéljék a dolgokat, miről is szól ez, és mikor lenne a legjobb időpont rá. Utánna cikket ír róla, és lehet széles körben hírdetni, a Pixel Tv is azt ígérte, h segíteni fognak ebben. És persze a net, eme csodás dolog is a segítségünkre lesz.

Ja és egy lényeges dolog: felszedtem 1 kilót, volt is örömködés a Drnővel .D

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
HTML

 

 

 

                                    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_5C_44_Ly0U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>