Történések

Tegnap reggel Bátai Dr volt az ügyeletes orvos, akit nagyon kedvelek. Kicsit beszélgettek a nővérrel az üvegfal előtt, majd kérdezte a nővér, h - Hallotad zilvi, mit mondott a Drúr? Válaszoltam, h bizony egy szót se értettem. Erre mondták, h mostantól félsterilbe vagyok.

Bejött a Dr megvizsgálni, kérdezte, h milyen a bőrőm, mondom neki, h - Gyönyörű. Erre Ő: - Még nem hallott a kötelező szerénységről? -Dr Úr, ahhoz képest amilyen volt...........

Délután jött a nővér, az ablakra ragasztotta a leletemet, szövegkiemelővel áthúzta, h FVS: 4320. Rajzolt rá egy napocskát nevetős arccal, és velem együtt örült.

A légkondi megkergült, 29.5 fok van a boxban. Szédület. Éjszaka bezeg 22 amit én kevésnek érzek, fázik a fejem, nyakig takarózok. Ma reggel is ilyen időben mosakodtam, gyorsan be is fejeztem, minden nap megszoktam mosni a fejem, most azt mondtam magamban, h ,- Nincs az a pénz!!!!

Most is fekszek az ágyban betakarózva, pizsamában, és kincstári pizsifelsőben.

Tegnap este teljesült a vágyam, a vacsorám piritott kenyér volt sonkás felvágottal, és nagy bögre hideg tejjel. :D Engem könnyű boldoggá tenni. :D

Egyébként a gyomornak nem megy olyan könnyen az átállás...... Az biztos, h még jó ideig nem fogok enni nehéz, fűszeres ételeket. Brrrrr. :(

Már nagyon mennék haza!!!!!!!


Legújabb véreredményem :(

Tegnap voltam vérvételen.

Az eredményt éreztem előre.

Fvs: 1800

Hgb:80

Htc:0,24

Plt:68

Most egy hét mulva kell mennem újabb vérvételre, mivel 2 hét alatt jelentősen romlott. Azt mondták, ha tovább romlik akkor a jövő héten kapok vért. Én a telefonba mondogattam a Doktornőnek, ha nem muszáj, akkor húzzuk még, azt mondta, hogy olyan készítményt kapnék, ami nem befolyásolná a transzplantáció eredményét, de inkább próbálom kibírni nélküle. Néha olyan gyengének érzem magam...., a kezeim mintha kőből lennének. Tegnap gondoltam rá, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy találtak donort, mert most értettem meg, miről beszélt a Masszi professzor, amikor azt mondta, hogy onnantól, mikortól vért kellene rendszeresen kapnom romlana az életminőségem. Gyerekek!!! Már romlik az életminőségem... Hogy mit szeretnék csinálni, az egy dolog, hogy mit tudok, az egy másik dolog. Folyton éhes vagyok, mellette hányingerem is van, néha szédibaba vagyok.

Nem  egyszerű igy lenni,.Kevés az erőm, nagyon fáradékony vagyok, ha tehetem akkor fekszek, sőt, alszok is.

Félek közösségbe menni, mert nagyon nem szeretnék semilyen fertőzést összeszedni. Éppen influnza járvány van, a faluban van kalici vírus, és 1 napos hányós vírus is.

Ha március végére összejön a transzplantáció, akkor kb 4 hetem van addig. Mondogatom a szervezetemnek, hogy még egy kis kitartás, aztán jön a német segítség, és utána jobb lesz. Addig kellene még bírni, aztán majd az orvosok és Isten segítségével jöhet a gyógyulás!

Tegnap eszembe jutott, hogy vajon milyen vércsoportu lesz a donor? Lehet, hogy ő is 0-ás? Vagy más vércsoporttal élek majd tovább? Majd kiderül....

 

“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.” (Norman Cousins)

Eredmény

Felhívtak a megbeszélés eredményével, a lényeg, hogy a Barta főorvosnő azt mondta, hogy az eredményem ellenére még várjanak a transzfúzióval. Jövő héten keresik egymást, és megbeszélik a továbbiakat. A lényeg, hogy addig óvakodjak a fertőzésektől, a másik amit magamtól is tudok, hogy pihenjek. Most mindent olyan lightosan csinálok.

Ami érdekes, hogy állandóan éhséget érzek, közben meg sokszor van hányingerem. Kajákról ábrándozom...... Van egy meghívásom étterembe, amit majd szeretnék is elfogadni. Jaj, már összefutott a számban a nyál, a finom ételeik gondolatára. :)

http://www.szekszardportal.hu/retrosteaketterem/

 

“Az emberek nagyon fontosnak tartják a tulajdonukat. Csak a legjobb olajat töltik a kocsijukba, gyönyörű bútorokat vásárolnak, miközben a legolcsóbb, legrosszabb minőségű ételt eszik. Mert a mai ember néha többre becsüli a tárgyait, mint a tulajdon testét vagy az életét.

Puszta mechanikai szempontból az emberi test, mint tudjuk, bámulatos, nincs hozzá fogható a készáruk világában. Már az ésszerűség kedvéért is jobban kellene törődnünk vele, mint a többi anyagi dologgal.”

(Paul Pitchford – Gyógyító táplálkozás)

 

Egyszer fent, egyszer lent.

Tegnap voltam a haematológián vizsgálaton, és vérvételen. Délután hívtam a Sziládi főorvosnőt az eredmény miatt. Nem mondott jókat. Tovább romlott a vérképem. Ma reggel hívja a pesti orvosokat, hogy hogyan tovább.

Egyébként számítottam erre az eredményre, mert éreztem a romlást. Már írtam a szédülést, hányingert,  fáradtságot, és két napja véres a zsepi, ha fújom az orrom, és a fogínyem is vérzik fogmosáskor.

Fvs: 2300

Hgb:86

Htc:0.25

Plt:76

Tegnap este azért igyekeztem megfeledkezni ezekről a dolgokról, és jó társaságban próbáltam kikapcsolódni, sikerült is. Várom a szombat estét, remélem semmi olyasmi nem jön, ami meghíúsítaná a terveimet.

Most pedig várom a telefonbeszélgetést az orvosommal, vajon mit fog mondani?

A jelenlegi helyzet a véremmel

Megkaptam a 3.-i eredményemet.

Tudom, hogy többen akik olvassák a blogom, értik azt, hogy miért beszélek néha arról, hogy fáj mindenem, fáradt , kimerült vagyok, és hogy miért tartok kissé minden vérvétel eredményétől. Nem beszélek sokat erről, mert tényleg annyi jó dolog van az életemben aminek örülhetek, hogy erről igyekszem megfeledkezni. Igyekszem nem sokat panaszkodni, nyafogni. Kb 3 hetente járok vizsgálatokra, és mindig romlik valamennyit a vérképem. Vért még nem adnak, mert szerencsére fokozatosan történik a romlás, és volt ideje a szervezetemnek a hiányhoz hozzászokni.

tehát a vérképem:

WBC: 2.0 G/L (4.0-10.0)  Zárójelben a normál érték.

RBC:2.5 T/l (3.7-5.6)

HGB:93 (120-160)

HTC:0.28 (0.37-0.49)

PLT:96 (150-400)

Azt hiszem ez magáért beszél. Ha valamelyik ismerősöm megkapná az én vérképem 1 órára, akkor valószínűleg az intenziv osztályon végezné. Én meg még erölködöm, és csinálom a dolgom. Holnap megyek az üzemorvosomhoz, hogy odaadja a leszázalékolásomhoz a papírt, hogy szerinte alkalmas vagyok -e még ebben az állapotomban a házi gondozó munkakör betöltésére. Szerintetek???

Szandinak üzenem, hogy most én "nyertem". :(

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
HTML

 

 

 

                                    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_5C_44_Ly0U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>